Even geduld aub..
Busy loader
UK flag
Hi, we have a English version of our site too ;-)
please visit en.firstlight.nl
Home Assortiment Uw account Snelbestel Klantenservice Contact

Halogeenlampen worden veel toegepast in alle soorten winkels en bedrijven. In de 12V uitvoering leveren wij diverse series van de verschillende merken. De diverse series hebben verschillende eigenschappen met betrekking tot levensduur en lichtopbrengst.

De Philips Masterline ES en de Osram Decostar Titan IRC serie geven door toepassing van infrarood techniek een 35% hoger lichtopbrengst. Als u meer licht in uw winkel of bedrijf wil hebben zonder de transformatoren te vervangen, is dit een prima oplossing. U hoeft slechts nieuwe lampen erin te doen en u hebt meteen 35% meer licht. Houdt bij conventionele transformatoren wel de minimale belasting in de gaten (meestal moet de transformator met minimaal 75% van het vermogen belast zijn). Als deze belasting te laag is, gaat de levensduur sterk naar beneden. Bij nieuwe aanleg zijn deze lampen ook het overwegen waard, want het stroomverbruik en wartmteontwikkeling gaan flink naar beneden.

Van Osram hebben we ook de Decostar ALU serie opgenomen. De warmte wordt hierbij door de aluminium reflector naar voren uitgestraald. Deze lampen vinden toepassing in kunststof armaturen en op plaatsen waar een slechte warmteafvoer aan de achterzijde is of als u meer warmte aan de voorkant wilt hebben (o.a bij reptielen)

De halogeenlampen van General Electric kenmerken zich door een levensduur van 6000 uur en een hoge, constante lichtopbrengst. Een ander voordeel is de lichtdichte achterzijde van de reflector. Hierdoor is er geen strooilicht aan de achterzijde van het lampje. Bij gipsplafonds met gaatjes en lamellenplafonds is er geen strooilicht boven het plafond waardoor men niet tussen het plafond kan kijken. Ook als de lampen in een open luifel worden toegepast geeft dit een fraaier gezicht. 

Hoe kleiner de bundel is, hoe groter de lichtopbrengt in die bundel bij een gelijk wattage. Kleine bundels (10° en 24°) vinden toepassing voor het aanlichten van een voorwerp. De 36° bundel is het meest toegepast. Voor algemene verlichting van een ruimte in een plafond met 50mm lampen kan een extra brede bundel (60°) een goede oplossing zijn. De lichtsterke is dan gelijkmatiger wat minder vermoeiend is voor de ogen. Ook in een toilet een goede keuze voor een brede lichtverdeling.

 

Geen artikelen - € 0,00